Пътешественикът (2017)

Мати Бъртън е световен шампион по бокс в средна категория в своя зенит. Животът му със съпругата му Ема и дъщеря му Миа е в зоната на омфорта. Предстои му битка за защита титлата срещу противник, който не пести траш толк по негов адрес.

От мача за титлата си Бъртън печели нищо повече от мозъчна травма и кошмарната диагноза за прогресивна деменция. Със скоростта на злостен ъперкът хаосът завладява Мати. Дилемата е саморазрушение и летален край срещу мъчителна, но незаобиколима борба стъпка по стъпка за възвръщане на позициите, в живота и на ринга, ако въобще между двете има някаква разлика.

Пади Консидайн (тук и режсьор) е филмова забележителност сам по себе си и всичко до което този актьор се докосва в киното заслужава особено внимание.

От автобиографичната книга на Тайсън Фюри научих, че “пътешественици” се нарича определена етно група във Великобритания, водеща номадски начин на живот, сродни на циганите. Затова и му казват The Gypsy King – титла, която преди него са държали много други bare knuckle- пехливани. Любопитно е да се прочете.

Между другото, ако четеш това и искаш да ни подкрепиш, ще се радваме да го направиш като си поръчаш тишърт от branditi.com! Може и на боксова тематика. От огромно значение е за нас.

Последвай ни и в IG: @movies.bg

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.