Johnny Was (2010)

johnny was

Джони Дойл е бивш активист от отрядите на смъртта на ИРА. Опитва да избяга от килър-миналото си в Лондон, с надеждата за ново теглене на жребия – да, знаем – добрата стара песен на нов глас. Опитът на джонибой е пълен фейл, когато бившият му командир Флин – беглец от пандиза, го открива, за да го въвлече с летящ старт отново в лайната.

Johnny Was (2010) е средняшки непретенциозен екшън с готино заглавие, който бърка с палави ръчички в стилистичната аура на Две димящи дула (1998) и Дългия Разпети петък (1980). Помни се толкова дълго колкото трае и новогодишната пиротехника. Не е “Отнесени от вихъра” и не дели общ въздух с Играчка-плачка или оня ИРА-филм на Мики Рурк, но пък саундтракът например е доста куул- от реге, рок, ню уейв до соул, още повече боксовата легенда Ленъкс Луис диджейства в кадър.

Кастът бъка от свежи гайричи-изроди, които свежо пукат лаф след лаф. Джънк за окото е и мутрата на старото татуирано гаменче Вини Джоунс. Генгста шит сленгът лепва на екс футболистчето като инстаграм-дантела върху дупето на Алекс Петканова. ‘Кво повече ти трябва за развлечение от коледната напрежонка и депресия, мм?

Последвай ни и в IG: @movies.bg

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.