Atlanta (2016-)

“Атланта” представя сторито на двама братчеди, замесени в рап-сцената на Атланта, Джорджия. Ърнест (Доналд Глоувър) се опитва да изплува отново в очите на бившата си приятелка и майка на дъщеря му. както и в тези на родителите му и братовчед му Алфред (Брайън Тийър Хенри), с никнейм „Paper Boi“. След като напуска Принстън, Ърнест няма кеш и дом и отказва да бъде мениджър, опитвайки се да удари рамо на рап-кариерата на братовчед си Paper Boi. Като повечето високоинтелигентни хора и Ърн е циничен и безразсъден. Браян Тайри Хенри играе братовчеда на Ърн, Алфред „Paper Boi“ Майлс, който по трудния начин разбира браздата между реалния и уличния живот. Друг важен персонаж е Лейкит Станфийлд е Дариус Епс – дясна ръка на Алфред, визионер и  второ поколение нигерийски-американец. Зази Бийтс като Ванеса „Ван“ Кейфър е бившата на Ърн, майка на дъщеря им Лоти, учителка и феминистка; говори перфектно немски при все че е израснала е в Хелън, Джорджия.

Жанрово чупеща тъмна комедия, както лекомислено венцехвалят колегите, Atlanta на FX е безупречен, остроумен и съвременен сериал, до болка смешен и едновременно с това тъжен, захапал критично всички политкоректни клишета и модерни расови предразсъдъци, за които може да се сетиш. Не подценява ни най-малко зрителя и като цяло се чувстваш адски добре в компанията му.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.