Йорген Лет размишлява върху женската красота в The Erotic Man (2010)

The Erotic Man

The Erotic Man e филм на Йорген Лет. Учителят на Ларс фон Триер, на когото ученикът посвети Петте обструкции (любимият ми филм на Ларс). The Erotic Man е документална лента. Поетичен, аналитичен и преди всичко субективен етюд върху произхода на женската красота. От гледна точка, преди всичко, на мъжа. В интерес на истината, не съм вярвал че нещо такова някога би ме заинтересувало, но словесните и визуални търсения на Йорген Лет са висш пилотаж, а това не може да ме остави безразличен.

Радикалната непринуденост и искрен стремеж да се разгадае еротичното изпълват десетина несвързани логично един с друг епизода, в които властва мълчаливата тъга на анонимни богини.

The Erotic Man

За да ги заснеме Йорген преброжда няколко континента, броди и из извивките и на своите емоции, желания и интерес към женското тяло,  изследвайки ги толкова обстойно, колкото е внимателен и обективът на камерата към трогателния в простотата си чар на моделите.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.67 avg. rating (94% score) - 3 votes

1 thought on “Йорген Лет размишлява върху женската красота в The Erotic Man (2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.