Кортни Лъв зад Kurt Cobain: Montage of Heck

Филм за Кобейн оформен от Кортни Лъв и дъщеря им Франсис (продуцент) въпреки огромното количество семейни архиви (продадени от Лъв) не може да се нарече документален, най-малко поради тенденциозната праволинейност на Брет Морген – причините за самоубийството.
Тестимониъли за креативноста на Кърт-художника, домашни видеа на Кърт-бащата, tv-изрезки и автоизлияния от кошчето на Кърт-наркомана, целият хайп и емтиви истерия са подредени, нарязани и обратно гладко сглобени, за да работят в посока семейна реабилитация; с психотерапевтичен, обстоятелствено оправдателен тон.
Лекуваният с херца класически страх от изоставяне, захранен от майка-вампир и баща-мухльо, е пирон в биографията на не една златна рокенрол кучка. Но, ОК, Кортни и Франсис имат нужда от това.

kurt cobain

Болният стомах на “Джон Ленън на поколението X”, раждащ платинени куплети, мекушавият флирт пред чука на известността с “не искахме да сме известни”, докато  са точно това, от което индустрията има нужда в момента, са филъри интересни, колкото да гледаш как съхне боя. Сигурно заради това Дейв Грол е отказал да има каквото и да било общо с проекта. А и шибаното тщеславие на Кортни – сравнява Кърт с Брад Пит, двойката им с Мадж и Пен, не със Сид и Нанси.

Когато си изтеглил фокуса на карфица, два часа са негледаем формат. Въпреки, че  Kurt Cobain: Montage of Heck smells like поръчков spirit и отваря прозявки, фенът на NIRVANA ще го гледа –  поезията, “двете ноти” и мръсното бельо на гения са вътре.

Rate this post
4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

1 thought on “Кортни Лъв зад Kurt Cobain: Montage of Heck

  1. Уе уе, колко хубавичко си го нахранил. Бравос!
    Аз обаче останах втрещен от тая Курва кортни. Два часа се обяснява колко е бил раним, крехък, чувствителен и т.н. – за да може тая мазмантия 20г. по – късно все още да се изумява(сигурен съм, че усетих и презрение в гласа и), че пича тръгнал да се самоубива само заради това, че си била наумила да му изневери. Тва жената не е като човека верно, ама тая кърти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.