Ще срещнеш висок тъмнокос непознат (2010) – Алън дърпа сламката от ръцете на всичките си “удавници”

Ще срещнеш висок тъмнокос непознат (2010)

Уди Алън е майстор фехтовчик на тънката ирония. Всеки един от характерите в новата му “английска”, ала 80-те комедия е захапал опашката на другия.

В You Will Meet a Tall Dark Stranger интрото поставят  двойката на Хопкинс-Алфи и екс съпругата му Джема Джоунс. Разводът тласка богатия Алфи в прегръдките на лас вегас-проститутката Луси Пънч (адски симпатична, с фейс на Пиги от Прасета в Космоса), докато жена му намира просветление в приложния спиритуализъм на долнопробна врачка. Дъщеря им Наоми Уотс, е артдилър влюбена в своя шеф- Антонио Бандерас. От своя страна пък, мъжът й, Джош Бролин,  изнервен от очакванията към себе си и болезнената липса на талант писател, хлътва по Фрида Пинто (Беднякът Милионер) като по този начин азваля планираната й сватба. Всичките жертви на Уди са удавници без сламка.

You Will Meet a Tall Dark Stranger

Колкото по-отчаяно търсят щастието, толкова по-саркастично то им се присмива. Саундтракът, играта и монтажът са блестящи, нофилма не стига нивото на Мачпойнт или Мечтата на Касандра. Забавно е, че първата си сериозна роля Юън Бремнър играе предимно в кома.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.