Knives Out

Knives Out / Ножовете Вън демонстрира една от най-абсурдните функции на киното – тотално забавление чрез задоволяване на пазарните очаквания с техническо съвършенство.

Хитовият писател Харлан Тромби (неспиращият да работи Кристофър Плъмър) удря камбаната навръх 85-ия си рожден ден. Всичките му близки присъстват на празненството и всички от тях имат потенциален мотив да го премахнат. Качилият се на сцената частен детектив на Даниел Крейг е изправен пред предизвикателство от ранга на Агата Кристи, и който друг ноар-магьосник се сетиш.

Добре усукана мистерия, непредсказуеми (почти) обрати и гарнирани с превъзходна игра от ветерани и млади лупинги в сюжета – „Вади ножовете” притежава всичко необходимо за касов успех и основания за продължение. Макар прекалено полираната стилизация от един момент нататък да прегаря интереса, кой ти придиря – начинаещите фенове на жанра са поканени на опознавателно турне на неговите жалони, а за останалите е галерията от актьорски портрети.

(Относно първото изречение за абсурдните функции на днешното кино бюджетът на „Вади ножовете” е 40 000 $, a този на The Lighthouse едва 4 000 $… )

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.