Сблъсък на монстъри в Targets от 1968-а – последната роля на 80 годишният Борис Карлоф

Преди да се срещнат в безразборно клане на паркинга на едно авто-кино, в Targets една към друга пътуват две истории. Едната е за Байрън Орлок – кинозавър със собствената биографията на хорър-иконата Карлоф, решил да се пенсионира с едно последно тривиално участие пред драгата публика.

Помага му самият режисьор, в ролята на млад и напорист фен-сценарист. Другата история е за преминал границата на всички табута млад социопат, който един след друг отстрелва първо семейството си, а после и случайно изпречили му се на пътя невинни жертви.

targets

За нови подвизи убиецът избира същото автокино, на което е и ангажимента на Карлоф. Там кино-чудовището, вместо да разкаже заучената предварително  история (много яка между другото), се среща с едно истинско чудовище. Сблъсъкът е абсурдно комичен.
80-годишният Борис Карлоф прави последна роля в култовия трилър на Питър Богданович. Сценария толкова му харесва, че пренебрегва хонорара и окаяното си здраве и снима с екипа цели 5 дни.

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

3 thoughts on “Сблъсък на монстъри в Targets от 1968-а – последната роля на 80 годишният Борис Карлоф

  1. Велик филм на Богданович . Темата за серийните килъри е неизчерпаема . Дори 10 Rillington Place e правен по действителен случай.

    1. 10 Rillington Place не съм го гледaл. За серийните килъри последно ме впечатли най-много Badlands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.