Перу от 1992-ра в The Dancer Upstairs

The Dancer Upstairs (2002)

The Dancer Upstairs е режисьорски проект на Джон Малкович с Хавиер Бардем от 2002-ра. Историята е за назряваща революция в столица на държава от Латинска Америка от близкото минало.

Атентати с деца камикадзета се редуват със злокобни, кодирани на китайски послания на табели, окачени на шията на убити кучета.

Бардем е ченгето, което трябва да отреже главата на хидрата преди да е нахлула Армията на президента и да е настанало военно положение.

The Dancer Upstairs

Търсеният обект се подвизава като Езекил и обича да дава революционен тон с цитати от Библията и други подходящи за целта източници. Малкович се базира на реално случили се събития в Лима, столицата на Перу от 1992-ра, като е променил частично имената на замесените. Уклонът е към романтичната драма в душата на Хавиер -героят му се влюбва в преподавателка по балет, по една случайност и заклета революционерка.

Следват хаос и безредици в обществото и индивида, изривени от политическата призма философски референции и изкупителната вина на родилия се на неподходящото време в неподоходящото място човек.

Диалогът е от стегнат до суров, без излишни сантименти, като играта котка-мишка по някакъв начин напомня “Седем” на Финчър.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.