Cowboys & Aliens (2011) – непростима мутация. Някой за протест пред компанията на Спийлбърг Дриймуоркс?

Cowboys & Aliens (2011)

1873. Аризона. Джейк (Даниъл Крейг), се събужда окървавен, безпаметен и с фешън гривна на ръката до градчето Абсолюшън. Там той бързо разбира, че местните са ксенофоби, още по-малко, когато за главите на чужденците е обявена награда- списъкът от престъпления, за които е издирван Джейк е прилично дълъг.  Абсолюшън е под абсолютния контрол на полковник Удроу Долърхейд- Харисън Форд. (Харисън прилича на недоспал алкохолизиран Индиана Джоунс, затова пък Крейг е в топ форма- макар и далеч от излъчването на Юл Бринър, заради когото са го избрали-и чупи манекенски стойки през цялото време).

 Cowboys & Aliens

Скоро думата на Долърхейд е заглушена от класическата в киното инвазия на извънземни- летящи чинии, обстрел, отвличания на земляни и тонове лепкава слуз. За да спасят отвлечените, Крейг и Харисън Форд мобилизират местните отрепки и барабар с дузина глуповато изрисувани апачи тръгват на кръстоносен поход срещу алчните за злато пришълци. Любовна нишка вплита Оливия Уайлд, извънземна не само в преносен смисъл.

Cowboys & Aliens е чудовищен хибрид между комикс сай -фай и класически уестърн.

cowboys-and-aliens-movie-photo-08-550x351

Един от виновните за мутацията е Стивън Спийлбърг, тук продуцент и идеолог. Джон Фавро (Iron Man) като режисьор никога не е давал заявка, че иска да направи нещо повече от летен блокбастър, но видимо козирува пред Close Encounters of the Third Kind, Alien и Predator. Cowboys & Aliens е третата екранизация на комикс за компанията на Спийлбърг  Дриймуоркс и за съжаление там откъдето идва като разузнавач , има още много като него.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.