Carnage/ Kaсапница (2011)- Ясмина Реза в киното

Carnage/ Kaсапница (2011)

В момента някой чете: La Haine/ Омраза и  Ела завържи ме

Момчешка свада в Бруклин Парк завършва с два избити зъба. Конфликтът провокира спешна родителска среща на двете замесени семейства в апартамента на потърпевшия. Първоначалните усилия да се изглади недоразумението удрят на камък, когато Кристофър Валтц-баща на побойника и високоплатен адвокат на фамацевтична компания, губи търпение и захвърля етикета.

Другият съпруг в Carnage – Джон Райли- продавач на тоалетни казанчета, не му остава длъжен и се опитва да го надскочи в хапливия тон.

carnage

Масло в огъня през цялото време налива истеричната Джоди Фостър – развяваща знамето на „колективната съзнателност” . Кейт Уинслет пък, от внимаващ в езика арбитър, първа се „отрязва” и развява томахавката. В ескалиращото напрежение различния  манталитет на участниците води до комични постъпки. Джоди Фостър е най-ярка в пърформанса си, особено в момента, в който суши пострадалия от повърнатото на Кейт Уинслет албум на Оскар Кокошка. Най-голяма наслада носи обаче Кристофър Валтц (Вода за слоновете, Гадни копилета), демонстриращ най-широк диапазон на сарказъм и ирония.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Адаптацията на Роман Полански е по нашумялата пиеса на най-известния съвременен френски  драматург Ясмина Реза. Ясмина е автор на книгата Утрото, вечерта или нощта за Никола Саркози. У нас е известна с пиесата си Арт и, Богът на касапницата. Последната пиеса е в афиша на най-известните световни театри, в това число в Бургтеатър – Виена и на Бродуей.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

3 thoughts on “Carnage/ Kaсапница (2011)- Ясмина Реза в киното

  1. Отличен филм. По някакъв начин ми напомня за “Тумбакът на архитекта ” на Грийнауей .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.