United (2011) – страстта никога не е била задължение

United (2011)

„Английският футбол е футбол със сърце. Преведено на по-ясен език – футбол за сърцати хора. Играят го за победа, не заради победа.“  Георги Марков

United e стилизирана британска драма за легендарните “Busby Babes” – най-младият отбор печелил Футболната Лига и самолетната катастрофа в Мюнхен 1958-ма, отнела живота на осем футболиста от отбора на Манчестър Юнайтед. За по-голяма достоверност на скрипта  Джеймс Стронг(дебют) интервюира оцелелите и близките им.

United

Стронг слага цигари в съблекалнята, сладки реплики за красотата на играта vs. бизнеса и Боби Чарлтън (Jack O’ Connell с топката на снимката), като главно действащо лице. Резултатът е мелодраматичен трибют към футболния феникс, още един повод феновете на “единствения” Юнайтед да се гордеят с легендата. Играта на актьорите е отлична, но като цяло филмът се изнася твърде тромаво по фланга. Различният по настроение и тема The Damn United e класи отгоре.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

3 thoughts on “United (2011) – страстта никога не е била задължение

  1. The Damn United наистина е по – добрата лента. Но той започна ударно с документалните кадри на скандала между Кигън и Били Бремнър . А скандалите в МЮ са от ерата на Джорджи Бест и управлението на мениджъра Рон Аткинсън.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.