Tales of Ordinary Madness (1981)- Марко Ферери радва феновете на Стария мръсник

Bukowski_Gazzara

 “Някой в другия край на бара настояваше с пиянски глас:”Едва докоснах кучката!Беше случайност! Защо ще иска ограничителна заповед?”, а после избухна в сълзи. Отпих още една глътка от бирата си, бръкнах  по навик в горния джоб на ризата си и запалих цигара. Барманката Лъки ме изгледа, сякаш току-що съм си смъкнал панталоните и съм започнал да се поливам с бензин”

The Cook Tour, Антъни Бурдейн

Tales of Ordinary Madness e тотален палиндром  – в перфектна линия сияят Марко Ферери (режисура), Чарлс Буковски (литературна канава) и основната екранна двойка – Бен Газара & Орнела Мути.

Как да не и нашляпаш налятите трептящи бузки на Орнела. Гийом Аполинер ако можеше да я види, щеше бърже-бърже да пренапише 1001 камшика.
Виж само колко доволни са Великите от собствената си компания:

Tales of Ordinary Madness

Екранизацията излиза по едно и също време с книгата. Ферери (Голямото плюскане) следва литературния наратив дословно, обличайки го в типичния за Ханк патос и улична поезия. Калифорнийските долнопробни барове във филма са същите, в които Чинаски на практика живее.

Неизбежните сравнения между Бен Газара (достолепна роля) с по-късно влезналите в кожата на Буковски Мики Рурк и Мат Дилън могат да прераснат в безконечна дискусия.  Tales of Ordinary Madness е класика, която е зарадва всички фенове на Стария мръсник.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

 

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

3 thoughts on “Tales of Ordinary Madness (1981)- Марко Ферери радва феновете на Стария мръсник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.