Кучка (2011) – улична справедливост и автентичен сленг. Рапърите от Люлин и Надежда да отворят бележници

Кучка(2011)

В момента някой чете: Young Adult

Когато една жена прояви слабост в гетото, мъжете я изяждат. Законът на джунглата е по актуален от всякога, особено в задния двор на метрополис като Лондон.
Петнайсетгодишно хлапе губи сестра си и тръгва да отмъщава, без да си дава сметка колко мръсна работа е това. Действието се случва в предградията на Лондон, там където джунглата на гетото изяжда всеки слабак. Силна критика към политиците, затварящи очи за социалните конфликти в периферията.

Sket

Sket има много силно начало, задъхан модерен ауди/видео монтаж, референции към Ветеран и Fish Tank на Андреа Арнолд, жесток саундтрак, извлечен от хероиновата спринцовка на произволна брит-отрепка и правдоподобни актьори – момичешката банда пали църкви, брули орехи и кърти мивки. Зъби също кърти. Това което липсва е малко по-силна режисура, която да овладее центробежните сили в личната драма на всяко едно от замесените деца с проблеми.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Кучка (2011) – улична справедливост и автентичен сленг. Рапърите от Люлин и Надежда да отворят бележници

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.