Arirang (2011)

Инцидент при заснемането на Dream(2008), кара Ким Ки-Дук да  преразгледа личната си връзка с кино индустрията. След 15 заглавия във филмографията си и два пъти повече световни награди, той изчезва от сцената и заживява в оскъдно обзаведена барака при спартански условия.  Arirang е неговата изповед за цената на оттеглянето и зов за завръщане от тъмната страна на луната. Arirang е психодрама, в която цифровата камера Марк2става свидел на ролевите изпълнения на Ким Ки -Дук, коментиращ Ким Ки-Дук.

Arirang

Независимо в колко проекции се раздвоява Ким Ки-Дук нагазва в опасно дълбоки въпроси, без спасителни отговори наблизо. В предълга сцена, Ким съпреживява паметен момент от собствения си Пролет Лято Есен Зима. Сълзите му не внушават точно усещане за катарзис.  Авторефлексията е овладяна, даже леко манипулира по прелюбопитен начин. Arirang е чист подарък за феновете на режисьора и вярвам, че ще се намерят поне 10 души в България, които ще го гледат.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

П.П

Думата arirang има доста значения, някои от които са близки до смисъла на my beloved one”. Ари означава beautiful, a ранг- the groom. Отделно е и име на хълм в Сеул

Ето и нАучната гледна точка за филма на страхотната Андроника Мартонова

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Arirang (2011)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.