Another Nine & A Half Weeks и Love in Paris

Another Nine & A Half Weeks и Love in Paris (1997)е вече мъртвото течение във вълната еротични трилъри с Мики Рурк, делящ това леко жалко амплоа с Майкъл Дъглас. През 1986 г., от когато са първите 9½ седмици, Рурк и Ким Бейсинджър бяха две от най-добре изглеждащите филмови звезди в индустрията. Рурк още пазеше лицето си от Dinner и не приличаше на крушенец. Нормално е боксофис машината да изстиска още от златната кокошка, но през 1997 г. нито Рурк (повтаряме се, за да затвърдим) нито Бейсинджър, оттеглила се след кратко завръщане в нео-ноара LA Confidential, вече имат същия фейс. Рурк се мъчи да се върне в играта след боксовото фиаско и точно фиаското предполагам води до съгласието му да повтори ролята си на мъжа от Уолстрийт Джон Грей, този път насочил груби мераци към Леа /Анджи Евърхарт. Може би от това време датира и любовта на Мики към Париж, Джони Холидей, Джани Версаче, Белмондо, модните фотографи и претапортетата.

Преди да закове задника на Мики във „връхната му точка“ в холивудския софткор с Още 9 седмици и половина, Ан Гурсо (1943) е режисьор на Poison Ivy II и Прегръдката на вампира и е бачкала като редактор в цели два от филмите на Копола – Аутсайдерите и Дракула. Използвайки синтаксиса на колежка от Film Society, може да кажем и че Рурк развива онази репрезентативна нишка на разпадаща се мъжественост, която винаги крушира, веднъж осъзнала собствената си уязвимост.

Не, това не е кадър от видеоуроците по каланетика на Синди Крауфорд

Dude, aко ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com Има няколко яки с Мики Рурк даже!

Последвай ни и в IG: @movies.bg

5/5 - (2 votes)
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.