Истинска история -двойно отрицание или липса на стил?

Компромис с истината в името на кауза, става причина Майкъл Финкъл да изгърми от Ню Йорк Таймс. Журналистът губи името си на професионалист, нo друг го присвоява и се представя за него. Оrdinary looking guy, задържан за четворно убийство на семейството си. Кристиан Лонго.

Последният избира Майк за довереник по време на процеса си. Сделката е Майкъл да не издава ексклузивното инфо, което само той ще узнае и да научи затворника “да пише”. Журналистът явно не е чел Фауст и стиска здраво златния си шанс. Затворникът хваща перото, а Майк редактира написаното. Подава му даже трикове, като как например да избягва двойното отрицание.

Издателството “Харпър Колинс” брои четвърт милион комисионна на Майкъл за “Истинска история”, бъдещата книга. Автор ще е ghost writer-a, Майкъл, с “намигване” в титулната страница към ShortStop, прякора на Лонго (LongGO). Естествено, когато книгата става бестселър излиза наяве, че вече осъденият на доживот го е манипулирал. Хладнокръвен сценарий, но без Капоти, случил се 2001-ва.

True Story

След последния съвместен проект на Джеймс Франко и Джона Хил „Това е краят”,трудно мога да взема дуета на сериозно, но в интерес на истината, като изключим клишираните цайси на Хил актьорите са на ниво.

Проблемът е в режисьора. Вместо да задълбае в мистериозия факт, че Майк и Лонго продължават да се чуват всяка четвърта неделя до днес, дебютантът Rupert Goold сътворява финал, в който убиецът и писателят са заклеймени по еднакво плосък начин.

Двойно отрицание или липса на стил? Но, и аз подобно на Годар, предпочитам да гледам лош американски, отколкото лош европейски филм.

3.67 avg. rating (79% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.