Жената от номер 5

The-Woman-in-the-Fifth

За да поправи счупеното, писателят Том Рикс пристига в Париж, където бившата и дъщеря му живеят живота си без него.

итън хоук

Дебелият си рейбан диоптър на дебалансиран романист, Итън Хоук носи с внушението, че знае какво прави.

Жената от номер 5

Очакваният провал и нежелание на Том да си стъпи на краката го подчиняват на тайнствен арабин-хазаин. Последният контролира достъпа до още по-тайнствена врата на предполагаем CCTV клуб.

The Woman in the Fifth

Междувременно на елитарна литературна сбирка до Том се появява и фаталната Кристин Скот Томас, в ролята на нереално магнетична вдовица.  От друга страна русо влияние върху нестабилния талант на Том оказва и полска сервитьорка, нижеща мелодичен фолклор от родината на режисьора. Озовал се на дъното в неразличима смесица от фиктивност и реалност, Хоук “спасява” жена си и дъщеря си като им спестява присъствието си. Том не намира какво друго да направи със себе си, освен да се отдаде на безбрежната тъга, носеща пола.

По силата на геополитическия произход на създателя си Павел Павликовски, The Woman in the Fifth е доволно усложнена с романтични, мистериозни и трилър елементи картина, спомняща Полански. Приятно заглавие.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.