The Rite/ Ритуалът (2011) – за начинаещи в жанра, без високи претенции

The Rite/ Ритуалът (2011)

В The Rite младият семинарист Майкъл Ковак-Colin O’Donoghue отива на двумесечен курс по екзорсизъм във Ватикана, с неясна мотивация и куп резерви към католическия Бог. (Папата е разпоредил следващата петилетка да има по един във всяка US епархия)  В Рим, режисьорът  Mikael Håfström (1408, Еvil, Derailed) прави всичко възможно да потопи Макйъл в отровни съмнения и дилеми, като го среща с практиката на отец Лукас – Антъни Хопкинс, ветеран в гонененото на духове от 20 години.  Сеансите на които присъства зеления Майкъл, го отвращават, но личните драми, които се завъртат около него, го карат да повярва.

The Rite/ Ритуалът

Коравите Антъни Хопкинс и Рутгер Хауер (Ковак старши) са единственото нещо, заради което хорър трилърът си заслужава. Играта им, макар и неравностойна като времетраене, е на най-високо театрално ниво. Останалото е  патетика от псевдомистериите на Дан Браун. Предсказуемите ефекти дразнят и пречат.  Сравнения с Екзорсистът на Стелан Скарсгаард няма. The Rite е за начинаещи в жанра, без високи претенции.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

1 thought on “The Rite/ Ритуалът (2011) – за начинаещи в жанра, без високи претенции

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.