Механикът


the-machinist

Брад Андерсън е изумен от външния вид на Крисчън Бейл, който за снимките на The Machinist в Барселона стапя сто паунда живо тегло и буквално се разтапя в образа на Тревър Резник (сценариста е фен NIN и Трент Резнър), дотолкова, че физическото му състояние поставя под въпрос кадрите, в които трябва да бяга. Скриптът на иснпирираният от Достоевски (Тревър няколко пъти е с “Идиот” в ръка, а всичко останало е по Разсколников и Престъпление и наказание) филм пише Scott Kosar, автор на ужасите The Amityville Horror и The Texas Chainsaw Massacre.

the-machinist

Не заспивал от година, работникът от поточната линия на металургично предприятие Тревър попада в капана на собствената си съвест, която преди да спука балона в който Бейл живее, го прекарва през девет Ада.  Атмосферата е преднамерено тягостна, с изобилие от визуални и словесни препратки и натрапчиви знаци.

Именно отдадеността на Бейл прави психотрилъра морално актуален осем години сед премиерата му. Контролът над реакциите на образа му е перфектен. С репликите си прави това, което Шумахер прави със своите болиди. Ъпгрейд до съвършенство.

 

 

4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

, , , , , , , , , , , , ,

 1. #1 by Тодор on 19.12.2012 - 10:37

  Целия филм изобилства от Хичкок препратки също. :)

 2. #2 by Xakepa on 05.02.2016 - 23:01

  Не е лошо да уточните, че говорейки за филмът “Механикът” имате предвид филмът “The Machinist” от 2004-та година.Първоначално се зачудих как така Крисчън Бейл в “Механикът” понеже “The Mechanic” е с Джейсън Стейтъм и после разбрах за филмът “The Machinist”, който не съм гледал.

  • #3 by Anton on 06.02.2016 - 14:02

   Тенкс за коментара, но не виждам къде в ревюто може да стане объркване за кой филм става въпрос. Такова може да стане само ако в търсачката на сайта напишеш Механикът и очакваш да видиш филма със Стейтъм, а излезе този. Което не мога да избегна, защото сайтът е на български за българи, логично, и ползвам бг преводът на филма с Бейл.

(will not be published)