Подаръкът (2015) на Джоел Еджертън

Семейното бъдеще и планиран успех на новодомците Саймън и Робин – Джейсън Бейтмън и Ребека Хол е под въпрос, след случайна среща с Гордо (Джоел Еджертън), бивш съученик на Робин.

Грозна тайна с двайсегодишна давност между двамата променила необратимо живота на Гордо, по прякор Weirdo, справедливо става повод за серия фини манипулации с елемент на реваншизъм.

The Gift

The Gift e класически трилър произведен от Джоел Еджертън – режисура(дебют), сценарий, игра, нещо като австралийския Бен Афлек. Джоел изглежда знае отлично правилата на жанра и без да открива топлата вода (референции към Honeymoon (2013) , е направил класен, киномански трилър, превъзходно изигран с отворен както подобава, ала испанския Sleep Tight, за интерпретации финал.

Сцената, в която с дърводелския бретон на Били Боб “Фарго” Джоел озвучава “вагнеровите” хеликоптери от “Апокалиспис сега” ми е любима. На Ребека Хол й отива много да й трепери брадичката,  а “злобният”, паникьосан Бейтман e релаксираща гледка след серията комедийни роли.

П.П.

Някой изтеглил The Square да даде сийд, ако обича, че да го доизтегля преди края на двеипетнайста.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
3.00 avg. rating (69% score) - 3 votes

2 thoughts on “Подаръкът (2015) на Джоел Еджертън

  1. И на този му дадох шанс заради твоя милост, и оценката ми е – става. ;)
    Като цяло съм доволен, но смятам, че можеше да се получи доста по-добре. Момента с появата на конкурентчето – дето чупи стъкла, много ме подразни. Като цяло не ме изкефи как беше разгърнат Бейтмън в историята . Много плоско го изплющяха на масата.

    1. На мен не ми стана съвсем ясен произхода на bully амплоато му, но няма значение; жанрово кино

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.