The Ghost Writer – Роман Полански намира сили за ирония


The Ghost Writer

The Ghost Writer (2010)

Трилър-историята в The Ghost Writer, е на небезизвестния “разобличител” на политически тайни Робърт Харис. В нея  Роман Полански е намерил сили да припознае и иронизира (и като съсценарист) собствените си  разклатен от повдигнатите обвинения в изнасилване живот и изолация.
Хидрата на злото, с която писателя на Макгрегър се сблъсква, е ретро, в стил “Бебето на Розмари”+Хичкок, но с по-малко недоизказаности.

ghost-writer

След мистериозната смърт на предшественика си той е нает да до/напише мемоарите на екс министър председателя на Англия Адам Лангли-Пиърс Броснан. Малко по-късно клиентът му попада в епицентъра на компрометиращ скандал за войната в Ирак, а доброто журналистическо обоняние и случайно открити находки, хвърлят Юън в трескаво събиране на пъзела.

Целият каст, да,  включително Ким Катрал (Сексът и градът) танцува в мрака-от-машинации-шпионаж-интриги, без да удря кокалчетата на глезените си; избраните локации за снимки са перфектни -50 % от снимките са в пълна със съвременна живопис, тип Франк Лойд Райт къща- , а саундтракът се плъзга безшумно, като подаваната от ръка на ръка смъртоносна бележка в предпоследната сцена.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , ,

  1. #1 by Игри on 24.07.2010 - 21:27

    >Щеше да е хубаво да се ангажирате с лична оценка на филма, примерно по шестобалната

  2. #2 by Anton Terziev on 25.07.2010 - 10:23

    >да, мислел съм го като подход, може и да го въведа. поздрави

(will not be published)