The Ghost Writer (2010)- Роман Полански намира сили за ирония

The Ghost Writer (2010)

Трилър-историята в The Ghost Writer, е на небезизвестния “разобличител” на политически тайни Робърт Харис. В нея  Роман Полански е намерил сили да припознае и иронизира (и като съсценарист) собствените си  разклатен от повдигнатите обвинения в изнасилване живот и изолация.
Хидрата на злото, с която писателя на Макгрегър се сблъсква, е ретро, в стил “Бебето на Розмари”+Хичкок, но с по-малко недоизказаности.

The Ghost Writer

След мистериозната смърт на предшественика си той е нает да до/напише мемоарите на екс министър председателя на Англия Адам Лангли-Пиърс Броснан. Малко по-късно клиентът му попада в епицентъра на компрометиращ скандал за войната в Ирак, а доброто журналистическо обоняние и случайно открити находки, хвърлят Юън в трескаво събиране на пъзела.

Целият каст, да,  включително Ким Катрал (Сексът и градът) танцува в мрака-от-машинации-шпионаж-интриги, без да удря кокалчетата на глезените си; избраните локации за снимки са перфектни -50 % от снимките са в пълна със съвременна живопис, тип Франк Лойд Райт къща- , а саундтракът се плъзга безшумно, като подаваната от ръка на ръка смъртоносна бележка в предпоследната сцена.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

2 thoughts on “The Ghost Writer (2010)- Роман Полански намира сили за ирония

  1. >Щеше да е хубаво да се ангажирате с лична оценка на филма, примерно по шестобалната

  2. >да, мислел съм го като подход, може и да го въведа. поздрави

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.