Петата власт (2013)- историята на Джулиън Асандж и Уикилийкс

Джулиън Асандж предупреждава с имейл Бенедикт Къмбърбач да не се снима в The Fifth Estate. И това е нормално. Хакер-ревюлюционер с остро чувство за справедливост или отмъстителен мегаломан-манипулатор, в баланса между двете си позиции биографичната лента за създателя на информационната бомба Уикилийкс е доста спорна.

The Fifth Estate

Аз също нямам особено доверие на Bill Condon, стилизирал белите страни на гения и тъмните коридори на травмирано от детство в австралийка секта съзнание, в маниера на скейтърски или сноуборд клип.

Понеже са хакери, Асандж и протежетата му са винаги на ръба на параноята, като си разменят криптирани съобщения безпроблемно от всяка една точка на земята, до която стигат също безпроблемно.

Независимо от клишетата, филмът носи удоволствието, което носеше и Боен клуб, само дето тук става въпрос за мащабно разобличаване на секретни документи от Пентагона, без аналог, следствие на което мнозина шпиони загиват, а антихуманни (все едно има други )практики на Пентагона биват прекратени.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.