Хижа в гората (2011) – можем ли да платим цената на нездравия си глад за адреналин?

cabin-in-the-woods-ghost-faces

Върколаци, извънземни пришълци, харпии, зомбита, дизнозаври, вещици, секси вещици, демони, тролове, адски създания, гигнатска змия, булка-злодей, мумии, снежни мъртви човеци, вампири, гоблини, близнаци-психопати и други редови изверги са държана под ключ армия, на врата разстояние от тебе. Вратата се намира в The Cabin in the Woods , концептуален хорър-трилър,  в който Джос Уедън(Отмъстителите) и Дрю Годард(Чудовищно) нагло демострират енциклопедична култура в жанра и ребром поставят въпроса: Можем ли да платим цената на нездравия си глад за адреналин?

Anna Hutchison

Тайфа гражданчета се озовават на грешното място в грешното време, без да подозират, че всяко едно тяхно действие се следи от дигитално око. Аналогията с Кубът на страха и Шоуто на Труман са явни. В тази връзка, My Little Eye, или Окото на смъртта от 2002-ра е номер едно!

Реализиран 2009, Хижа в гората се появи чак тази година след неуспешен опит да мине изцяло на 3Д формат. Играта с клишетата в жанра(всеки от героите е почти предскаузм) щеше да е осмислена напълно, ако претенциозната линия с жадните за жертвоприношеня духове ни бе спестена. Но така или иначе, поне имаме нещо повече от станалия рутинен напоследък torture porn.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

6/10

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.