Пробуждане (2011) – Ребека Хол със сложна шизоидна роля

Пробуждане (2011)

В момента някой чете: Starter for 10 OST

Съвременните хорър филми страдат от прекалената си осведомителност. Авторите им са гледали всички образци в жанра и цитатите са на една ръка разстояние.

Прекалено амбицирани, да задържат вниманието на зрителя, те, режисьорите на новите хоръри, с явно самодоволство редуват обрат след обрат, мислейки , че по този начин вдигат летвата за останалите. Лошото е, че останалите наистина взимат това за висока летва и правят всичко възможно да я надскочат- т.е. да направят още по засукан, смесващ всички възможни измерения филм. Естествено, нищо от това не помага да се доближат  и на сантиметър до класата на Бебето на Розмари или Екзорсистът, например.

The-Awakening

Скриптът на The Awakening  развива две нива. Едното спира в момента, в който ловецът на духове Ребека Хол-писател, спец по парапсихология и изобличител на шарлатани-спиритуалисти, разкрива причините за грозната смърт на невинно момчев във, по викториански мрачен замък-училище. Там я отвежда способността на един от възпитателите да намери слабото й място и да я засегне на чест, вяра и морал.

Ребека изглежда с една идея по- повърхостно обикновена, отколкото сложната й шизоидна роля изисква- Никол Кидман от Часовете би била перфектна, но това не й пречи, да разгърне широко и нависоко покривката на страховете си. Личната й драма с потенциал да запълни цяла хорър поредица, ни застрелва (уж) с обреченост, тип  Сиянието.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.