Деконструкция и превъзходен Майкъл Айрънсайд в Surveillance (2008)

surveillance

Surveillance/ Наблюдение (2008)

Изтърканата история за масови убийци, вилнеещи по магистралите на Америка в Surveillance е разказана по абсолютно нов, оригинален начин, за което гарантират и имената зад продукцията.

Двойка агенти на ФБР посещават забутан полицейски участък, където ги чакат свидетелите на поредица от произшествия, случили се в района на особено брутално убийство. Така изглеждат наредени фигурите на шахматната дъска само в първите минути. Правилата по които се разиграва в последствие партията, са известни само на Дженифър Линч и баща й.

Surveillance

Свидетелите – малко момиченце, двайсегодишна наркоманка и ръководената от Майкъл Айрънсайд полицейска команда са противоречиви и странни както в показанията си, така и в поведението си. Индивидуалните истории по време на разпита разгръщат действието в ретроспекция. Деконструкцията е изпипана детайлно.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Акцентът върху психологическите портрети е измамно убедителен като фототапет. Второстепенните герои  са зрителите, които се опитваме през цялото време да открием картина в картината. Дори и след пълното затваряне на фабулата, следва нечовешко “романтичен” финал.

Авторско кино, което всеки би трябвало да държи под наблюдение.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Деконструкция и превъзходен Майкъл Айрънсайд в Surveillance (2008)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.