Деконструкция и превъзходен Майкъл Айрънсайд в Surveillance


Surveillance

Surveillance/ Наблюдение (2008)

Изтърканата история за масови убийци, вилнеещи по магистралите на Америка в Surveillance е разказана по абсолютно нов, оригинален начин, за което гарантират и имената зад продукцията.

Двойка агенти на ФБР посещават забутан полицейски участък, където ги чакат свидетелите на поредица от произшествия, случили се в района на особено брутално убийство. Така изглеждат наредени фигурите на шахматната дъска само в първите минути. Правилата по които се разиграва в последствие партията, са известни само на Дженифър Линч и баща й.

surveillance

 

Свидетелите – малко момиченце, двайсегодишна наркоманка и ръководената от Майкъл Айрънсайд полицейска команда са противоречиви и странни както в показанията си, така и в поведението си. Индивидуалните истории по време на разпита разгръщат действието в ретроспекция. Деконструкцията е изпипана детайлно.

 

Акцентът върху психологическите портрети е измамно убедителен като фототапет. Второстепенните герои  са зрителите, които се опитваме през цялото време да открием картина в картината. Дори и след пълното затваряне на фабулата, следва нечовешко “романтичен” финал.

Авторско кино, което всеки би трябвало да държи под наблюдение.

 

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)