Stone


Stone

В Stone, Де Ниро- Джак, е уморено от безсмислието на службата си ченге, на седмица разстояние от излизане в пенсия. От рапортите му зависи предсрочното освобождаване на седналия срещу него затворник. В случая, това е бъбривият Едуард Нортън- Стоун, лежащ за подпалвачество, който въвлича Джак в игра, на която той не знае правилата. Триъгълника допълва съпругата на Стоун-Лусета(М. Йовович), която си е поставила задачата да въздейства положително на либидото и рапорта на стария Джак. Миналото на всеки тъне в почти езотерична загадъност. По някое време първоначалните характеристики на героите търпят обрат и вече не е ясно, кой точно е тъпата страна в триъгълника. Основната линия във филма е за вярата и нейните трансформации (или мутации).

Milla-Jovovich

За тъмната страна на Джак се загатва още в началото. По ирония на съдбата той трябва да симулира доверие ежедневно, а вярата , винаги е била дефицит в живота му. Това е чудесно пресъздадено в патологичните му разговори с жена му и този с католическия свещеник, към който Джак непохватно се обръща за съвет. Духовното преобразяване на Стоун  е правопропорционално на моралното падение на Джак и неговата неспособност да излезе от порочния кръг на разяждащи съмнения.

 

Дуетът Нортън-Де Ниро си спомня нивото от “Прецакването”, а, Stone, освен с не-зомби ролята на Мила се помни и с интригуващо маркираните психологически портрети.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

, , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)