Зиг-заг във времето: Source Code / Първичен код (2011)

Source Code

Source Code / Първичен код (2011)

Source Code / Първичен код (2011) e качествен техно-трилър, в който Колтър Стивънс -американски пилот на хеликоптер, се събужда в купе на влак с идентичността на друг човек, в разговор с жена, която не познава. Последните му спомени са за неясно-как-завършила мисия в Афганистан. 8 минути по-късно влакът експлоадира и Стивън се озовава на тъмно, оплетен в кабели и електроди, вече в разговор с майор  Гудуин (Вера Фармига). Вера го връща обратно, с мисия да разбере кой е заложил експлозива.

Source-Code

Последвалите опити свършват като първия – взрив-на тъмно-разговор с Гудуин.  Колтър разбира две ужасяващи истини – че не е жив, и че съзнанието му принадлежи на експериментална,  патриотично-садистична военна програма, която си го е присвоила (съзнанието му) в последните 8 минути от мисията му в Афганистан, за да го внедрява в съзнанията на жертви от атентати и катастрофи, с цел тяхното навременно предотвратяване.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

С перфектната си  режисура Duncan Jones(Моon , Whistle) определено е зарадвал татко си Дейвид Бауи.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.