Schneider vs. Bax


Schneider vs. Bax

Наемни убийци, насъскани един срещу друг, въвличат случайно преминаващи в играта си на котка и мишка. В реквизита на супер-странната крими пиеса са проститутка, блата, пушки, наркотици и старец-еротоман.
Schneider vs. Bax e на холандския режисьор, актьор и сценарист Alex van Warmerdam – автор на зловещо-шантавия Borgman (2013), още ме държи, и абсурдисткия Оber. Kакто са трудносмилаеми Borgman и Ober, така може да си счупиш главата и в привидно лесния Schneider vs. Bax.

Schneider vs. Bax

Alex van Warmerdamе е адски симпатичен и като актьор. Трагикомичното поведение на героите му буди симпатии независимо от коя страна са. Сигурно заради сатиричното рационализиране на нехристиянски, асоциални практики. От време на време се появяват рудиментарни остатъци от марален императив, но като цяло автонавигацията им е на ботове от пакостлив алгоритъм.  Това не помага за тълкуването на херметично затворения в абсурда му театър, но е магнетично за гледане. А и ти дава да разбереш, че търсенето на смисъл не винаги е най-смисленото занимание. Харолд Пинтър би харесал този филм.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, ,

  1. No comments yet.
(will not be published)