Де Ниро- US версия на Кашпировски в Red Lights


Red Lights

Red Lights (2012)

Red Lights e oтчайващо плосък мистери трилър с Килиън Мърфи, Сигорни Уивър и Робърт Де Ниро. Първите двама са научни сътрудници, разобличаващи псевдо паранормални феномени и свръхестествени сензации. Въпреки възрастовата разлика, и независимо дали са в уни аулата, БАН лабораторията или на “терен”, невидима и уж неразбираема нишка свързва двойката като дупе и гащи.

 

Red Lights

Основен чалъндж срещу им е Де Ниро- US версия на Кашпировски – гъне лъжички, левитира и тн.; спец с трийсегодишен стаж в преджобването на редовия суеверен зрител. За капак и слепец. Какво го мотивира да върти теле-Америка на малкия си пръст, за съжаление така и не става ясно.  В играта на котка и мишка бушоните на Уивър прегарят, Мърфи се газира, а Силвър, пардон, Де Ниро, фронтмен на бутафорната трупа, го отнася. Thats All Folks.

 

Кортес, режисьор на Burried, подхожда самоуверено и тенденциозно към темата с вярата, предлагайки за прочит единствено трудния за самоопределние Килиън (в компанията му красотата на всяка жена бледнее) в акомпанимент на “страшна” , отегчителен, повече и от тези на колегата му Шиламаян музика. Човек не гледа там, където се случва магията-повтаря той на няколко пъти.  Сценаристът явно е гледал в същата посока.

 

 

 

 

4.25 avg. rating (87% score) - 4 votes

, , ,

  1. #1 by Michel on 02.10.2012 - 20:20

    Коя е “Согорни Уивър”?

    И какво са “начуни сътрудници”?… :)

    • #2 by Anton on 02.10.2012 - 20:39

      оправих ги

(will not be published)