Pusher/ Пласьор повтаря класиката на Рефн от 66-та


Pusher


Британският Pusher е нелош римейк на култoвата класика на Никълъс Ван Рефън от 1996-та. Динамичен и абсолютно верен с оригинала. Рефън е продуцент, а Златко Бурич-основна фигура в датската трилогия, отново е в ролята на Мило. Ричард Койл изнася тежкия характер на Франк – наркодилирът-карък, който в рамките на една седмица стига дъното със скоростта на Наутилус.

Zlatko-Buric-and-Richard-Coyle

 

Задлъжнял до гуша, Франк се впуска в нова куца сделка, по пътя на която губи взетата назаем дрога и така си подписва смъртната присъда. Лихварят му е сръбски емигрант (големият Бурич), обграден с безмилостни мургави горили. Отсрочката му ден, той с неимоверни усилия разтяга до седмица. Изборите му са безизходни, връзките обречени, а времето ограничено.

 

 

Мизансцен на паниката и бясното му  препускане е нощен Лондон. Мръсен, безсърдечен, смъркащ кока, лепнещ на сперма и аборти, метрополисът няма нищо общо с имиджа на домакина на Олимпиадата от 2012-та. Историята свършва там където би могла да започне. Аквариумът е окончателно разбит, водата разлята, а рибата на сухо.

 

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

, , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)