Pusher/ Пласьор (2012) повтаря класиката на Рефн от 66-та

Zlatko-Buric-and-Richard-Coyle

Британският Pusher е нелош римейк на култoвата класика на Никълъс Ван Рефън от 1996-та. Динамичен и абсолютно верен с оригинала. Рефън е продуцент, а Златко Бурич-основна фигура в датската трилогия, отново е в ролята на Мило. Ричард Койл изнася тежкия характер на Франк – наркодилирът-карък, който в рамките на една седмица стига дъното със скоростта на Наутилус.

Pusher

Задлъжнял до гуша, Франк се впуска в нова куца сделка, по пътя на която губи взетата назаем дрога и така си подписва смъртната присъда. Лихварят му е сръбски емигрант (големият Бурич), обграден с безмилостни мургави горили. Отсрочката му ден, той с неимоверни усилия разтяга до седмица. Изборите му са безизходни, връзките обречени, а времето ограничено.

Мизансцен на паниката и бясното му  препускане е нощен Лондон. Мръсен, безсърдечен, смъркащ кока, лепнещ на сперма и аборти, метрополисът няма нищо общо с имиджа на домакина на Олимпиадата от 2012-та. Историята свършва там където би могла да започне. Аквариумът е окончателно разбит, водата разлята, а рибата на сухо.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.