Now You See Me (2013) – фокус без магия, но с много конфети

Now You See Me използва старата работеща схема – какво ще стане, когато съберем няколко свръхталантливи пича с кауза на едно място.

Те са съвременни магьосници, всеки с номера си, събрани в тим от невидима предизвикала ги да дадат най-доброто от себе си ръка. Разбирай, обиране на банки под носа на полицията, пред разширените зеници и уста на драгия зрител.

Стълб на “тука има-тука няма” атракцията, лазерни мечове пресичат митичните костенурки Морган Фрийман и Майкъл Кейн – забъркани в бизнеса с илюзиите разочаровани люде.

Now You See Me

С космическа скорост на бърборене, Джеси Айзенбърг изпъква като супер дразнещия нърд. Слава Богу, поне Уди Харелсън (не изглежда да му е било кой знае колко комфортно) говори с почти логично темпо.

Лупингите на камерата предизвикват гадене, а екшън плънката е баласт, без който остава само вяла Интерпол французойка (Mélanie Laurent -Inglourious Basterds), флегматично забиваща фебере детектива, сам скрита лимонка.

Резултатът – фокус без магия, но с много конфети, съвсем в реда на нещата за режисьор на филми като Clash of the Titans и The Incredible Hulk.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.