Killing Them Softly демаскира Америка на Обама


killing them softly

В Killing Them Softly Брад Пит – с визия от клипа на Шанел отново е звездата на Андрю Доминик , автор на Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд .

Извикан да “оправи” издънката Рей Лиота (компрометиран управител на казино), топ-наемникът на Пит демаскира помпащите самочувствието на нацията речи на президент Обама (плътен рефрен).

Във вербалните му разсъждения сериозно място заема какво е да си истински американец и какво качество неговите собствени смъртоносни услуги. Партнират му все играчи от класа – Джеймс Гандолфини (чудесни монолози), Ричард Дженкинс, Бен Менделсън.

 

killing-them-softly

 

Двойката аматьори-крадци натопили Рей Лиота, са разказ в разказа. Забавен момент, но като цяло минималистичните декор и действие силно надценяват диалога, с който кримито разполага.

П.С.

След второ гледане(10.2015) съм къде-къде по благосклонен към заглавието. Вече имам очи за пърформънса на Бен Менделсън – страхотен, и за иронията в “социалната” политика на Пит(копродуцент), подобни присъди за страната си изрича и “готвачът” на Мики Рурк в Spoon. Филмът е супер. Диалогът не надценява действието, напротив, диалогът е всичко. А то не е малко.

 


 

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , , , , , ,

  1. #1 by Тодор on 10.01.2013 - 17:23

    не съм съгласен с последното изречение :) филмът е един от малкото шедьоври на 2012

(will not be published)