Постапокалиптичен Винтенберг във Всичко за любовта (2003)

Извън Догма 95, Томас Винтерберг изглежда като It’s All About Love – алармираща чувствата предапокалиптична лавстори.

Тя е Елена (Клеър Дейнс), безспорно чудо от Полша, нещо като Албена Денкова в спорта. Зад острия връх на кънките й мениджърска глутница тайно подбира клонинги от бившия източноевропейски блок, за да не секва бизнеса и след последния троен аксел на оригинала.

it's all about love

Той е Хоакин Финикс, живял дълго в сянката на Елена съпруг, акостиращ в Ню Йорк с бракоразводни документи за бърз подпис. На Джей Еф Кей става свидетел как хората шокиращо прескачат пресен труп, побутван ритмично  от стълбите на ескалатор. “Ще ги видиш из града, сърцата им просто спират”  – неохотно додава Марк Стронг, същият от който Хоакин ще спасява Елена.

Бягството им е под въпрос не заради  алчния антураж, а от изтощената от  човешката жестокост Земя. Въздушен коридор на неоромантизъм дава Шон Пен (брат на Финикс), често включван от борда на самолета, където се намира.

Освен гинещи от безсърдечие американци, на всеки петнайсет минути включени телевизори информират за аномалии в Африка, където цели семейства биват засмукани към ръба на стратосферата от гравитационни дупки; най-въздействащите кадри + трупът на ескалатора.

Мотивът за силата на любовта може да е клише, но тук е в ръцете на професионалисти. Приятно забележимо е и участието на българския актьор Георги Стайков.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.