In the Cut (2003)- изтерзана Джейн Кемпиън

In the Cut  e изтерзан трилър на Джейн Кемпиън (Пианото)  с  Мег Райън – евтината версия на отказала участие заради развода си с Том Круз Никол Кидман. Meг е романтично отнесена по цитати от Лорка и Неруда в нюйоркското метро лесбийка, също така учител и писател, изследващ хастара на човешката душа.

Оказала се на лобно за жертвата на психопат място, към персоната й се ориентира подозрително тъмният полицейски чар на мустакатия Марк Ръфало. Избухналата помежду котката и мишката еротика зарежда лентата на Джейн с мръсен, но все пак копипейст от  “Последен анализ” с Ким Бейсинджър и Ричард Гиър съспенс.

 

in-the-cut

От първоначално обещаващите персонажи на поддържащите Кевин Бейкън и Дженифър Лий ( Single White Female) първият е зарязан, вторият –  буквално порязан.

Криипи реминисценциите към биото на Мег кинематографично радват окото, цялостната визия е топната в подходящата за трилър бруклинска патина, но като цяло липсата на защитени аргументи в арогантното отношение към жанра (което приветствам) диша на кислородна маска.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.