Ловци на глави


Headhunters

“Ако си висок 1,68 см., нямаш нужда от психолог, за да разбреш, че все някак трябва да компенсираш този факт.” Парите са единственото средство, с което пробивният ейчар Роджър Браун, може да получи това което иска: убийствена манекенка-галеристка и дизайнерския дом за трийсе милиона, в който тя е влюбена. Ресурси за амбициозния статус, ейчарът заработва странично с професионални обири на редки произведения на изкуството. Ловкостта на крадец обаче, не спестява на ейчара, срещата с коварен бивш военен, на когото той има нещастието да отрежа пътя към желаната позиция на изпълнителен директор.

hero_EB20120509REVIEWS120509986AR

Реномето на играча Роджър, бива пометено. От ловец на глави, се превръща в глава за лов. Тъмни корпоративни интереси сплитат конспиративна паяжина около Роджър-беглеца. Намесени са нано техноогии, култова сцена с външна тоалетна и автомобилни каскади.
Hodejegerne / Ловци на глави е интелигентени, духовит и детайлно изпипан крими-трилър. Резките, непредсказуеми и подплътени с динамичен драматизъм обрати свидетелстват за високото качество на литературния източник- роман на хитовия писател Йо Несбьо. Готини са и референциите към трилогията Милениум на Стиг Ларшон, които феновете на Момичето което си играеше с огъня, няма как да не отбележат. Харесайте го сега, преди да ви втръсне от тизърите на задаващия се холивудски римейк.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)