Harsh Times/ Черни дни (2005) – Крисчън Бейл заключен в ниските социални етажи

Harsh-Times

Harsh Times/ Черни дни (2005)

Harsh Times Крисчън Бейл снима в годината, в която прави и Batman Begins. Проектът Дейвид Айър му обещава още след Тренировъчен ден, когато заради разминаване в графиците вместо него взима Итън Хоук.

Историята за двойка лоасанджелиски лентяи с разнокалибрени проблеми очевидно адски много допада на Бейл, щом е и сред продуцентите на филма.

Harsh-Times

Ролята му е мечта за актьора – травмиран от твърде много изпълнени правителствени команди бивш военен, пуши, краде, продава трева и размахва незаконни ютии в челото на бременни жени докато всъщност се опитва да прецака федералния детектор на лъжата и отново да отсрелва живи мишени, а след мисия да забравя случилото се с бира и кучка в хотела. (Изнасилените се връщат при изнасилвача?)  Част от героя му копнее за красивата черноока мексиканка в скута на перфектната идилия, очакващи го с любов малко след границата.

Граница между кошмарите и живота на героя му обаче няма и това най-добре го знае най-добрият му приятел (Фреди Родригес), пуерториканец, който кара обкръжеинето си да пуска фалшиви съобщения на телефонния секретар, за да заблуди жена си Ева Лонгория, че си търси работа.
Мощен филм за прогнилата страна на демокрацията и опасните игри на съзнанието.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.