End of Watch/ Края на смяната (2012) – когато престъпникът ти гърми в лицето, а Правителството те чука отзад

End+of+Watch2

End of Watch/ Края на смяната(2012)

За ролите на поръчани ченгета в Края на смяната, Джейк Гиленхал и Майкъл Пеня прекарвали по 12 часа в продължение на пет месеца в L.A.P.D патрулка. Джейк даже станал свидетел на убийство. Сухите тренировки очевидно са дали ефект, защото двамата отиграват честта на пагона без излишно преиграване. Режисьорът на Улични крале Дейвид Айър разбира от камерни драми ситуирани в мръсния контекст на прецакани от закона на улицата, или само от Закона нещастници.

End-of-Watch

Подобно на Harsh Times, любим негов проект с Крисчън Бейл, топ-двойката ченгета тук води разговори за живота, жените, работата; тоест, разговори за живота и смъртта. Професионална наивност ги праща в гнездото на осите-мексикански картел, който не понася нашественици на територията си. Сюжетът е разказан през окото на любителски камери, които чалнатият по видео дневниците Гиленхал закача на куртките им.  Личният живот на двамата, ощетен или оцветен от значката звучи стабилно на втора линия.

Същите тези довчерашни мацки, сега съпруги на проекто покойници, стоически отглеждат бъдещото пушечно месо. Между траурните звездни флагове и момчешки вричания в служебния кодекс, Айър е успял да каже най-главното: Лошо е , когато престъпникът ти гърми в лицето, истинският кошмар обаче е, че в този момент Правителството те чука отзад.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.