Дон Макей


Дон Макей

Jake Goldbergernе имал рядкото щастие да направи силния си дебют в киното с Томас Чърч в главната роля(Отбивки, Всичко за Стийв) Симпатичната тексаска мутра на Томас леко напомня губернатора на Калифорния. Нищо чудно един ден да изиграе Арни. “Дон Макей” се е получил любопитен и пълнокръвен(в буквален и преносен смисъл) трилър. Муден и тромав в началото, после динамичен, но почти предсказуем в средата и абсолютно сериозен в заявката си за класа на финала.

don mackay movie

25 години след преживяна трагедия в провинциално градче, училищният самовглъбен работник в Бостън Дон, със силна неохота поема пътя на своята двайсет и пет годишна редовна и еднопосочна кореспонденция. Десетките си терапевтични писма Дон адресира неизменно към една и съща мистериозна жена на име Сони.

С пристигането си в градчето, Дон слага началото на абсурдно-трагикомични схеми с митично наследство, измама, убийство от страст и двойка изнудвачи в  широкия спектър от преконфигурации на основните фигури.
В крайна сметка, филмът е много повече отколкото изглежда.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, ,

  1. #1 by cinemascrotum on 01.07.2010 - 09:43

    >Сигурно съм гледал друг филм, но за мен "Дон Макей" беше доста слаб и на моменти – смехотворен опит за трилър. Бездарна актьорска игра /особено от страна на Шу/, пълна предсказуемост и дъх на евтиния. Не особено добри комбинации за интересно кино.

  2. #2 by anton terziev on 01.07.2010 - 15:37

    >зависи от гледната точка. аз подходих с ниски очаквания и не останах разочарован.

(will not be published)