Battle Royale (2000)- любимият филм на Куентин Тарантино. Криза на авторитетите и нужда от кръвопускане

Battle Royale

Мy favorite movie of the last 20 years. I wish i had made this movie. Куентин Тарантино

В близко бъдеще Япония е в невидима криза на авторитетите и има нужда от кръвопускане. Най-младото поколение тинейджъри е  на мушка. Правителството постановява терапевтични за обществото действия, под мотото Кралска битка. Училищен клас бива отвлечен и закаран на необитаем остров, изолиран и подготвен за смъртоносното риалити.

Модератор на ужаса е сенсей Китано, играещ със собственото си име. След кратко инструкционно видео, указващо правилата на играта, “Б” клас е разформирован, а часовникът започва обратно броене. Следват три дни на дебнене и битки, докато оцелее един.

На врата на всеки има гривна(като в Уорлок) локализираща местонахождението, с опция да експлоадира при активиране.

Инструментите за убиване на всеки са индивидуални и необичайни  – от капак за тенджера до бинокъл.

Battle Royale

Battle Royale е тотален хит както в Япония, така и в Щатите, не само като поредица от два филма (тази година ще стане трилогия), но и в книжен вариант, като манга комикс.
Концепцията е изнесена още в началото – Вие, младите сте виновни всичко да се превърне в развалина, подигравате се на възрастните, за което сега ще платите.

Инерцията о перверзната поп-фиксация към ученички с дълги бели чорапи, плитки и къси полички е използвана и обърната с двойно по-голяма сила срещу нея самата.

Доста по хард и интересен сценарии от Running man и другите публични кино-екзекуции. Разбира се, всичко това  пресъздава в една много малка степен мощното, разстройващо усещане за тотална сбърканост, което само култура издигнала хармонията в култ, може да владее.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (8 votes)
5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes

1 thought on “Battle Royale (2000)- любимият филм на Куентин Тарантино. Криза на авторитетите и нужда от кръвопускане

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.