Tony (2009) – животът е силно надценено явление

Tony (2009)

Tony е кърваво-сурова, зловеща и мръсна британска поема, за обсебен от секса, насилието и екшъните на осемдестте безработен самотник. Кървавите сцени са натуралистични и без излишни ефекти. Великолепна роля на Питър Фердинандо, хубав саундтрак на “Тhe The” и детайлно изпипани етюди с второстепенните персонажи.

Tony

“Колко струва за гушкане?” – пита Тони една проститутка, преди последната да го изхвърли от бардака. Тони не е представителна извадка за декласираните и прогнили обитатели в периферията на Лондон. Спорадичните му контакти в гетото са болезнено-трудни и обикновено завършват в Темза, в пълни с карантия найлонови торбички.

Личният бекграунд на Тони е скрит зад VHS цитати от любимите му  филми със Сталоун, Сегал и Чък Норис.

Беглата авторефлексия (пред огледалото), скованите, но добри маниери и отчаяното желание за комуникация го очовечават и поставят встрани от стериотипа на серийния убиец.

Извън очевидните кинематографични достойнства, Gerard Johnson не държи да харесаме хорър-трилърът му, напротив. Липсват обяснителни ретроспекции, бурна динамика, жанрови клишета и съществена развръзка. Безнадеждната душа от началото е такава и след финала. Само животът около нея е редуциран.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Tony (2009) – животът е силно надценено явление

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.