Tony


Tony

Tony е кърваво-сурова, зловеща и мръсна британска поема, за обсебен от секса, насилието и екшъните на осемдестте безработен самотник. Кървавите сцени са натуралистични и без излишни ефекти. Великолепна роля на Питър Фердинандо, хубав саундтрак на “Тhe The” и детайлно изпипани етюди с второстепенните персонажи.

tony

“Колко струва за гушкане?” – пита Тони една проститутка, преди последната да го изхвърли от бардака. Тони не е представителна извадка за декласираните и прогнили обитатели в периферията на Лондон. Спорадичните му контакти в гетото са болезнено-трудни и обикновено завършват в Темза, в пълни с карантия найлонови торбички. Личният бекграунд на Тони е скрит зад VHS цитати от любимите му  филми със Сталоун, Сегал и Чък Норис.
Беглата авторефлексия (пред огледалото), скованите, но добри маниери и отчаяното желание за комуникация го очовечават и поставят встрани от стериотипа на серийния убиец.

Извън очевидните кинематографични достойнства, Gerard Johnson не държи да харесаме хорър-трилърът му, напротив. Липсват обяснителни ретроспекции, бурна динамика, жанрови клишета и съществена развръзка. Безнадеждната душа от началото е такава и след финала. Само животът около нея е редуциран.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)