Агресивен оптимизъм в Наръчник на оптимиста (2012)

robert-de-niro-in-the-silver-linings-playbook

 The Silver Linings Playbook , тук преведен като Наръчник на оптимиста, въпреки всичките си номинации за Оскар е интригуващ колкото обелка от картоф.
Модерните кризи на безпомощния съвременник са в основата на играта на Брадли Купър. Неговият Пат е срутен от изневярата на жена си клиничен случай, който умира всеки път щом чуе сватбената им песен.

the-silver-linings-playbook

За нуждите на сценария тип “пълна лудница”, сценаристите го сблъскват с еквивалента му от женски пол- Дженифър Лоурънс (по-млада версия на Рене Зелуегър). Секси вдовица, изпуснала отдавна юздите над безконтролния утешаващ секс. По пътя към сърцето на отчуждената съпруга, Пат открива и опознава новата си тръпка.

Свеж дъх под бонбонения целофан идва от Де Ниро, баща на Пат. С намигване към манията по спорта от Фенът, тук буквалната агресия е трансформирана в агресивен позитивизъм, а мотото на NYC Екселсиор е  лайт мотив на фамилията. Бащинското насърчаване е наистина смешно. Останалото е 200 хиляди левги под нивото на иначе добрите и доказани Дейвид О. Ръсел, Купър §Лоърънс.

П. П.

Интервю, в което Брадли от трибуната на би-полярно разстроения си герой защитава правата на mewntal illness хората.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

4.6/5 - (12 votes)
4.50 avg. rating (90% score) - 6 votes

1 thought on “Агресивен оптимизъм в Наръчник на оптимиста (2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.