Правилата на привличането (2002)- любимата адаптация на Брет Ийстън Елис

Никога няма да опознаеш никого. Свикни с тази мисъл и живей с нея.

Брет Ийстън Елис през 2010-та каза, че товa е любимата му адаптация по негово произведение. Това не му попречи обаче да откаже на Роджър Айвъри (Killing Zoe) да се появи като Патрик Бейтман във филма, в който главния персонаж се казва Шон Бейтман- брат на Патрик, от “Американски психар”. Между другото, Кристиан Бейл също отказва офертата на Айвъри.
The Rules of Attraction се развива отзад-напред, финалните титри също вървят отдолу-нагоре.

The-Rules-of-Attraction

Действието се развива в колежа Камдън, където отегчени от богатия си и безсмислен живот тинейджъри смъркат кока, развяват цинични лафове и скърбят по този от групата им, който най-малко се интересува от тях.

Такива са правилата на привличането- еднопосочни.

Основен протагонист е Шон Бейтман -издигнало се до наркодълър провинциално момче . Неговото увлечение е девственото секси Лорън- Шaнън Сосамон (бохо бейбе и в The Brick), колкото изискано толкова и объркано момиче.

Филмът минава през няколко етапа, под знаменателя на the end of the world партито на випуска, където основните фигури произвеждат нови разочарования.
Забележителен от всяка гледна точка, е един фрагмент от около 6-7 минути, в който на много бързи обороти, един  от персонажите Виктор (герой и от Гламорама на Елис), разказва за експириънса от опустошителното си евротурне и десетките мацки, които пътьом е забърсал.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Правилата на привличането (2002)- любимата адаптация на Брет Ийстън Елис

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.