Присъда над обществените съвременни нагласи в The Hunt (2012)

 Обвинение в сексуален тормоз отравя живота на провинциален учител, сам опитващ да се сближи със сина си. Автор на слуха е дъщярата на най-добрия приятел на учителя.

The-Hunt

Независимо от оправдаващото разследване дамгата на обществото включва всичко в сферата на публичното унижение, за да унищожи компрометираният си член. Страховете на модерния човек не допускат дете да лъже, което прави всеки възрастен априори подсъдим.
Борбата на нарочения индивид е едновременно сдържана и бурна, с мощна кулминация на Коледната вечер в градчето. Закриващите ловни сцени са прекрасни. В единия случай жертвата умира веднага, във втория, при лова на двукраки малко или много, се мъчи всеки ден.

В movies.bg Мадс Микелсен е със статус на скандинавски бог. Затова не се учудваме, че ролята в The Hunt  му донесе награда за най-добър актьор на фестивала в Кан 2012-та и номинация в същата категория и за наградите на Европейската филмова академия. Томас Винтерберг* (Submarino, It’s All About Love) получи номинации още за Европейски филм на годината, за режисура, монтаж и сценарий, като от тях спечели тази за сценарий.

* със своя приятел и колега Ларс Фон Триер, Томас Винтербер написва манифеста “Догма ’95″

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

2 thoughts on “Присъда над обществените съвременни нагласи в The Hunt (2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.