Коза Ностра (2013) -Де Ниро и Томи Лий гледат “Добри момчета”

Коза Ностра(2013)

Робърт Де Ниро и Томи Лий Джоунс гледат заедно “Добри момчета”, хитът на Скорсезе със самия Де Ниро от 1990-та –  най-кинаджийският момент от The Family, пъхащ Де Ниро в стария му протрит костюм на гангстер-автопародия от “Анализирай това”.
The Family

Под прикритието на нова самоличност осигурена от ФБР и подгонен от мафията срещу която е свидетелствал, героят на Де Ниро установява семейството си в провинциално френско градче.

Социализацията с местните е съпроводена от бурни и недоразумения, като комедийното се измерва с броя счупени стави.
Всеки от семейството решава проблемите си с агресия.

Дъщерята редува разбитите от нея глави с емоции и страдания по романтично влюбване; отракан и устат, синът бързо става тийн лидер, а Мишел Пфайфър (майката) недоволна от обслужването на касиер, допълва списъка си на подпалени супермаркети.

Де Ниро пък върти бейзболна бухалка и пише мемоарите на своя живот.  Контрол над “истината” се опитва да му окаже неговият надзорник Томи Лий.

Нещата излизат тотално от контрол, когато надушили следите на предателя, в градчето нахлуват банда главорези.

Преведен като Коза Ностра в БГ, The Family е закачка с киноманите, но трибютът на Люк Бесон към тандема Скорзесе-Де Ниро е колкото очевиден, толкова и користна украса на едно лишено от същинско оправдание упражнение.

Доведени до крайна стилизация жанровите клишетата омекотяват (и обезсмислят) насилието, но извън елементарната фабула единствено гореспоменатият инсепшън с цитата от “Goodfellas”, както и идентичните с другите гангста-филми на Де Ниро типажи, правят гледането на иначе добре заснетата от “дежурния” Тиери Арбогаст лента, гледка приятна за гледане.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

2 thoughts on “Коза Ностра (2013) -Де Ниро и Томи Лий гледат “Добри момчета”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.