The Blind Side


Тhe blind side

Защо Тhe blind side взе Оскар? Ами защото асоциален невръстен гигант от афроамерикански произход със златен ръгби талант, „става” човек благодарение на престижно богаташко училище за „бели” и опеката на един от спонсорите на въпросното училище.

TheBlindSide05

Травмиран от миналото си,  Биг Майк не може да си учи уроците, но затова пък има 98% успеваемост в тест за инстинкти за оцеляване. За Лий Ан- Сандра Бълок, момчето е шанс да осмисли презадоволения си скучен живот и да преподаде урок на Републиканска Америка (анти-бушизмите са ръсени щедро) по расова търпимост, толерантност и каквото се сетите производно. Благодарение на добротата на новите си майка, татко, брат и сестричка,  Биг Майк разбира какво означава семейство и още повече, какво означава да пазиш гърба му. Това, плюс 98-те процента точки по оцеляване отприщват у него реки от потенциал на игрището. Редица престижни колежи се борят да облекат Биг Майк със своята фланелка.

Колкото и да е невероятно дикенсовият реверанс към демократите е правен по истински случай, а Sandra Bullock наистина трогва, колкото и да се мразите после за това.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , ,

  1. #1 by Nostromo on 19.03.2010 - 09:31

    >"… колкото и да се мразите после за това." :)

(will not be published)