В ТОП 3 на 70-те: Straw Dogs (1971)

Straw Dogs (1971)

Дъстин Хофман е г-н Самнър-американски математик, женен за руса до мозъка на красивите си кости англичанка. Спечелена от Самнър едногодишна стипендия ги запраща в родното селце на жена му, сред шайка загорели селски тарикати. Следва серия от унизителни за американеца постановки, в които той не напуска ролята си на опитна мишка.

Затрудненията на г-жа Самнър да се самоопредели в ситуацията пък предопределят нейното изнасилване. Към фитила на тази избухлива история се вплита и нишката на местния бавноразвиващ се, който неволно извършва престъпление(точно като по “За мишките и хората” на Стайнбек), когото Самнър взима под своя защита, малко преди къщата му да стане мизансцен за епичен сблъсък.

Straw Dogs

Историята на Straw Dogs на Сам Пекинпа и David Zelag Goodman (сценарий) от 1971 е забележителна с това, че е предтеча на жанр, определен да се занимава с притиснатата в ъгъла средностатистическа мравка от пейзажа. (От тези години са и родствените Deliverance, Death Wish, Duel.) Форсираната до краен предел мравка и килотоновете смъртоносен гняв, които тя е способна да освободи.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “В ТОП 3 на 70-те: Straw Dogs (1971)

  1. Pingback: | movies.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.