Sling Blade/ Бръсначът: Били Боб Торнтън – Президент, президент!


Sling-Blade

Sling Blade/ Бръсначът (1996)

В драмата Sling Blade Били Боб Торнтън е човекът оркестър – режисьор, сценарист и титуляр. И трите му превъплъщения са толкова добри, че през 1996 -та сценарият му печели Оскар, за главна мъжка роля единствено Джефри Ръш успява да имъкне наградата му, за Блясък. Историята е гениално проста. Карл е роден различен от всички останали, заради което животът му поднася само червивата си страна. 12 годишен извършва двойно убийство. Убива майка си и нейния любовник по причини, които малцина биха сметнали за безпочвени.

slingblade

Следващите 20 години от живота му минават в щатската болница/лудница, където съдията го праща. Филмът започва в деня на освобождаването му с импровизирано интервю пред начинаеща разследваща журналистка. Ако не беше толкова по детски безхитростно, това интервю щеше да е изповед. Свободата за Карл е тера инкогнита. Опитът му да се върне да живее в болницата е безуспешен. Социалните контакти за него са бреме, но не така стои въпросът с техниката.

Невероятната сръчност да поправя машинариии спечелва на Карл нископлатена мизерна работа в на пръв поглед забравило тъмното му минало родно градче.  Пръв и единствен негов истински приятел става малкият Франк, който го скланя да живее у тях, с майка му и извънредно садистичния й приятел. Оттам насетне бомбата започва да тиктака предсказуемо, но това не пречи ни най-малко на насладата от превъзходната игра на Торнтън, пренаписващ новозаветните истини за човека.

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , , , ,

  1. #1 by jetJaguar on 27.08.2015 - 09:49

    Невероятен филм! Много добро и информативно ревю!

  2. #2 by Anton on 28.08.2015 - 08:54

    Радвам се. Ето едно прекрасно включване на Били Боб, което обичам да си припомням:) Споделя доста неща за направата на филма също

    https://www.youtube.com/watch?v=GHViYt3TEuU

(will not be published)