Run Fat Boy Run


Run Fat Boy Run

През 70-те и 80-те имаше една популярна детска игра „Simon says”. (В БГ „влезе” с култовия „Чоки”.) Един от играчите е „Саймън”. Останалите правят каквото Саймън им каже, но само ако то започва със „Саймън каза”. Тези, които не изпълняват са аут, тези, които не усетят кога Саймън блъфира, също.

Run Fat Boy Run

С каквито и предубеждения да си си пуснал Run Fatboy Run Саймън ще изтрие снобарските ти колебания като пороен дъжд тебеширена рисунка и ще те кара да се смееш, независимо искаш или не. Да, сценарият не е от най-оригиналните -Денис-Пег бяга панически от бременната от него Танди Нютън в денят на тяхната сватба. След пет години на самосъжаление и гризане на нокти, той се опитва поправи счупеното, като бяга (буквално) в правилната посока.  В начинанието го подкрепят ексцентричните му приятели и невръстното му хлапе. Нещастната участ да бъде „лош” се пада на Ханк Азария („Хелрейзър”), който видимо се забавлява в костюма на преуспял финасист и атлет с дребнаво сърце.

Талантът на Саймън Пег прилича на високо-технологична преработвателна станция, в която режисьорът, в случая познатия от „Приятели” Дейвид Шуимър изсипва с тонове халтура, евтини казионни смешки, а после прибира бисер, след бисер, след бисер.
Година по-рано, дуото Шуимър&Пег вече е работило и в “Big Nothing”, също задължителен за почитателите на Властелина от “Hot Fuzz”, “Shaun of the Dead” How to Lose Frends and Alienate People”.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , ,

 1. #1 by lammoth on 17.05.2010 - 18:52

  >Много харесвам Саймън Пег. типичен британски ръб :)

 2. #2 by Михаил on 19.05.2010 - 09:17

  >Този филм има само един коментар – гледате Саймън Пег.
  Ако го нямаше – филма е ултра зле. С него са много приятни час и половина.

 3. #3 by anton terziev on 19.05.2010 - 09:41

  >Както казва Камерън Диаз, в Холивуд има 14 сценария. Този със сигурност е бил в челните редици. Така че си абсолютно прав:)

(will not be published)