Panic (2000) – Уилям Мейси отново не е хепи

Panic (2000)

William Macy – Алекс, изпълнява мокри поръчки в основан от майка му дискретен фамилен бизнес. Баща му – Donald Sutherland, слага пистолета в ръката му, още като малък, когато го учи да отстрелва катерици. Той нарича това съдба. Осем годишният син на Алекс- David Dorfman (“The Ring”), на свой ред бива въведен от дядо си в занаята.

Panic

Нещастен и депресиран от това че няма сили да се опълчи на бащиния авторитет, Алекс изповядва проблемите си на психоаналитик. Там среща 23 годишната, емоционално- нестабилна героиня на Нив Кембъл. Влечението му към нея, психосеансите и разговорите със сина му  катализират неуверенотта на Алекс до едно последно натискане на спусъка.
Henry Bromell, написал и режисирал перфектно тази камерна драма е милосърден към главната си фигура.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

По-тъжно нещо от човек, който никога не е бил щастлив, може да бъде само човек, който никога не е бил щастлив и се намира в криза на средната възраст. Затова е голямо облекчението, когато с една полуусмивка на Алекс, Bromell успява да разгърне мощен катарзис. Едва ли има по-подходящ актьор от Мейси за ролята му в Panic. Персонификацията му е плашещо достоверна. Както беше и в Едмънд, Магнолия, Фарго, Буги нощи, The Cooler.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.